Onderzoek

Usecases

Wanneer de basis requirements bekend zijn is het tijd voor onze experts om de scope verder uit te werken. We doen dit met Usecases en usecase diagrammen.

Usecase diagram

Bij Janssen Websolutions zetten onze experts zich in om de basis software requirements van jouw ideeën zo goed en uitgebreid mogelijk te analyseren en uit te werken in usecases en usecase diagrammen.We ontwerpen pragmatisch wat inhoudt dat wij niet meer tijd in technische documentatie steken dan nodig is om een beoogd doel te behalen. Met deze methodiek zorgen we ervoor dat de documentatie zinvol en onderhoudbaar is, de documentatie blijft zo leven en meegroeien met het project.

Zodra wij alle sofware requirements hebben geanalyseerd en uitgewerkt in de benodigde formaten maken wij opnieuw een afspraak bij jou op bedrijfslocatie om de usecases en diagrammen te doorlopen en eventuele aanpassingen aan te brengen. Deze workshop is erg belangrijk omdat in deze workshop eventuele fouten in het technische ontwerp vroegtijdig ontdekt kunnen worden en de gevolgen daardoor beperkt blijven. In de praktijk geld de regel: hoe later in het traject een fout ontdekt wordt hoe groter de gevolgen/kosten.